pt aperitive, pe masa de Craciun si nu numai
Ciupercile le-am curatat de pielita , le-am presarat cu sare si le-am lasat asa peste noapte.
A doua zi se scurg bine ciuepercile de apa sarata pe care o lasa, se sterg usor si se taie felii, si coditele.
Se incinge uleiul si se calesc cepele tocate , pana devin sticloase, se adauga ciupercile si se calesc impreuna 5 min, apoi carnea tocata si putina sare.
Se continua calirea inca vreo 10 min., amestecand mereu.
Se da la rece .
Ouale se separa, galbenusurile se freaca cu smantana, se adauga patrunjel verde, o lg-ita oregano, gogosarii taiati feliute si 150 g cascaval dat pe razatoarea mica.
Se adauga si faina si se omogenizeza bine.
Se amesteca cu compozitia de ciuperci si carne.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga in compozitie si se amesteca usor.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se rade deasupra restul de cascaval ramas.
Se coace la 180 g cam 30 min, pana devine aurie deasupra si marginile se desprind de catre tava.
Se lasa la racit, apoi se scoate si se taie pe platou.