Se spala broccoli, se desparte in buchetele mici. Se procedeaza ca si la conopida; se taie partea cotorului si se curata de frunze. Se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 7 minute.
In timpul in care fierbe broccoli am inceput prepararea sosului: am pus intr-o tigaie mai mare 40 g unt si uleiul, am adaugat faina, se lasa putin sa se rumeneasca, apoi, imediat, se stinge cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase; se adauga jumatate din cascavalul ras, sare si piper, dupa gust.
Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Separat am amestecat cele doua galbenusuri de la oua cu smantana si le-am adaugat sosului din tigaie. Se amesteca de 2- 3 ori, nu mai mult. La sfarsit am pus broccoli fiert si scurs bine de apa. Se amesteca putin si se lasa deoparte.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia din tigaie.
Totul se pune intr-o forma sau tava jena unsa cu untul ramas si tapetata cu pesmet.
Deasupra se pune restul de cascaval ras si fulgi de unt.
Tava se da la cuptor intre 25 si 35 minute sau pana se rumeneste cascavalul.