SUFLEU CU BROCCOLI

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 23 Iun 2009 | 7472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  400 g broccoli
  •  100 g unt
  •  100 ml lapte
  •  150 g cascaval ras
  •  2 linguri de smanatana
  •  2 oua
  •  1 lingura faina
  • 2 linguri pesmet
  •  1 lingura ulei
  •  sare
  •  piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SUFLEU CU BROCCOLI:

Se spala broccoli, se desparte in buchetele mici. Se procedeaza ca si la conopida; se taie partea cotorului si se curata de frunze. Se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 7 minute.
In timpul in care fierbe broccoli am inceput prepararea sosului: am pus intr-o tigaie mai mare 40 g unt si uleiul, am adaugat faina, se lasa putin sa se rumeneasca, apoi, imediat, se stinge cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase; se adauga jumatate din cascavalul ras, sare si piper, dupa gust.
Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Separat am amestecat cele doua galbenusuri de la oua cu smantana si le-am adaugat sosului din tigaie. Se amesteca de 2- 3 ori, nu mai mult. La sfarsit am pus broccoli fiert si scurs bine de apa. Se amesteca putin si se lasa deoparte.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga la compozitia din tigaie.
Totul se pune intr-o forma sau tava jena unsa cu untul ramas si tapetata cu pesmet.
Deasupra se pune restul de cascaval ras si fulgi de unt.
Tava se da la cuptor intre 25 si 35 minute sau pana se rumeneste cascavalul.
Daca ti-a placut reteta noastra "SUFLEU CU BROCCOLI" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulete de cascaval