Sufleu cu branza si cartofi

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 5655 vizualizari

 

E prima data cand fac sufleu,,, insa cu siguranta nu va fi si ultima. Deja am in plan si alte varietati!

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de:

  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 kg cartofi
  • 400 gr branza (eu am folosit de oaie)
  • unt pentru uns forma/tava
  • ceapa optional (cred ca am folosit 12 cepe - rosie si alba)
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • condimente dupa gust (sare/delikat, piper, chili)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu cu branza si cartofi:

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 20 -30 de minute. Ii pasam apoi cu laptele fierbinte pana obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam galbenusurile, branza faramitata, condimentele si patrunjelul tocat marunt. La sfarsit adaugam albusurile batute spuma si omogenizam compozitia.

Ungem o tava sau un vas de ena cu unt, turnam compozitia si ornam, optional, cu ceapa taiata julien si calita, in prealabil, in putin ulei. Punem si putin patrunjel si branza rasa pe deasupra si dam la cuptor pentru 50 de minute.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu cu branza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu sfecla rosie