Sucul din petale de trandafiri se prepara la fel ca si socata; ideali sunt trandafirii foarte parfumati.
Am primit un buchet splendid de trandafiri, care din pacate din cauza caniculei nu au rezistat prea mult si s-au ofilit chiar a doua zi;mi-a venit ideea acestui suc delicios si racoritor.
Petalele de trandafiri se spala in mai multe ape.
Intr-un lighean de bucatarie se pune apa si zaharul , care se amesteca pana se dizolva.
Lamaile se curata de coaja si se taie in bucati mai mici , care se storc bine.
Se adauga petalele de trandafiri ; se amesteca de cateva ori pe zi cu o lingura.
Se lasa 48 de ore , dupa care se storc in maini petalele de trandafiri si lamaia.
Lichidul rezultat se strecoara printr-o bucata de tifon si se pune in sticle.
Se mai lasa 24 de ore sa se aciduleze.
Se pune in frigider si se bea rece.