Reteta pe care am pregatit-o este un aparent simplu suc de portocale dar care are o doza sanatoasa de goji, un fruct care a intrat in vietile noastre de curand si care tinde sa apara tot mai des in retetele si farfuriile noastre.
Asa cum v-am obisnuit la fiecare postare, o scurta prezentare a unui ingredient folosit in reteta, de data aceasta, doresc sa dedic rubrica Stiati ca... fructelor Goji: este cunoscut de peste 2000 de ani in Tibet si folosit in medicina traditionala datorita numeroaselor beneficii curative. Localnicii care consuma zilnic sub forme diferite - ca fructe uscate, suc, ceai sau ca ingrediente in mancaruri - traiesc mai mult, mai energic si mai sanatos. Cu toate aceste proprietati binefacatoare, goji a fost recunoscuta de catre medicina moderna foarte recent.
Este al doilea in lume ca si continut de vitamina C, contine mai mult betacaroten ca si morcovii si mai mult fier decat o friptura si este bogat in vitamina B.
Este cel mai eficient antioxidant, consumul a numai 20 de grame de goji asigura necesarul zilnic de antioxidanti. [Sursa: Goji].
Dupa ce v-am informat pe scurt cum sta treaba cu goji, a venit timpul sa va descriu cum am procedat cu obtinerea sucului, un adevarat izvor de sanatate ce iti inunda corpul si te indeamna sa repeti experienta.
Spalati portocalele intotdeauna inainte sa le folositi, no matter what. Stoarceti portocalele si pastrati o jumatate de portocala la final pentru ca aceasta ultima jumatate va trebui sa o puneti in blender impreuna cu cele cinci linguri de goji si sa le amestecati pana se maruntesc fructele. Ca sa nu nimiciti in totalitate vitaminele din aceste minunate ingrediente, am testat, si mai mult de un minut nu aveti nevoie sa tineti apasat butonul blenderului, cu mici pauze la interval de cateva secunde ca sa se omogenizeze bine portocalele cu goji. Taiati in doua si lime, il stoarceti si turnati toate lichidele in pahar.