Excursia in Sri Lanka a fost o ocazie de a invata multe lucruri noi despre “perla” Oceanului Indian, despre religiile budista si hindusa,despre istoria zbuciumata a insulei, dar si despre extraordinara bucatarie locala.
Peste tot am fost intampinati cu o ospitalitate deosebita.
La fiecare hotel la care am stat am fost intampinati la coborarea din masina , ni s-au luat bagajele si pasapoartele si am fost invitati in lobby , unde toti oaspetii sunt serviti cu sucuri traditionale din fructe.
Pe un carucior ornamentat cu orhidee ti se aduc apa de cocos, sucuri proaspete de ananas, papaya,lubenita, pepene galben, manga,wood apple( sau marul elefantului sau fructul maimutei ;este un suc extraordinar de aromat), si multe altele.
Apa de cocos este o bautura incolora si reprezinta sucul din interiorul nucii de cocos cand este culeasa inca verde.La marginea soselei se gasesc numeroase magazine de fructe cu nuci de cocos pe care ti e taie in jumatati si te servesc cu sucul proaspat.Este foarte aromat si placut la gust.Recent este promovata ca o bautura energizanta , datorita continutului crescut de potasiu si minerale.
Zona fiind foarte calda, lobby-ul este deschis spre ocean si iti savurezi bautura racoritoare imbatandu-ti sufletul cu minunatul apus de soare in Oceanul Indian , acompaniat de muzica valurilor.
Apoi ti se returneaza pasapoartele si esti condus la camera de fete minunate, imbracate in traditionalul sari.
Se pun in mixer toate ingredientele si se amesteca bine. Se serveste imediat.
Daca nu am avut timp sa lasam lubenita la frigider se pot adauga bucatele de gheata in mixer.