Ce poate fi mai bun ,cand inca e rece afara,e post,decat niste studele calde cu o cana de ceai???Asa ca nu mai stati pe ganduri haideti repede la un strudel!!!
Aluatul in scoatem la dezghetat. Merele le spalam si le decojim. Le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi le stoarcem de zeama.
Intr-o cratita punem uleiul. Adaugam merele ,zaharul si zaharul vanilat. Le lasam pe foc 5-6 minute sa se inmoaie putin. Cand sunt gata le dam deoparte si incorporam scortisoara. Lasam sa sa raceasca compozitia,apoi punem si coaja de portocala si lamaie.
Presaram pe masa de lucru putina faina alba. Punem foaia de aluat si o mai intindem putin. Taiem patratele mai mari,punem pe o margine cate putina umplutura ,apoi cu cealalta margine venim si acoperim strudelele. Le presam marginile cu o furculita. Le asezam intr-o tava ,in care punem hartie de copt.
Dam tava in cuptorul incins pentru 30-40 minute maxim ,iar cand sunt gata le scoatem si le lasam la racorit. Cat timp se vor coace in casa o sa simtiti un miros nemaipomenit ,mai ales de la coaja de citrice.
Sunt usor de preparat si un dulce de post. Stiu ca ,de obicei,studelele se fac ca un rulou si se taie,dar eu am ales aceasta varianta.
Pofta buna!!