Strudele cu cirese

de Irina in Prajituri, 27 Iun 2013 | 4454 vizualizari

 

E vremea cireselor!!! Am cumparat unele maaaari si duuuulci, mai ca imi venea sa le mananc pe toate...Am reusit sa salvez o parte din ele, cat sa fac patru strudele delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 6 foi de placinta taiate in doua (deci 12 foi mai mici)
  • 2 linguri de zahar brun
  • unt topit
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu cirese:

Am spalat ciresele, le-am rupt coditele si am scos samburii. 

Ciresele le-am pus intr-o sita, deasupra unui bol, impreuna cu 2 linguri de zahar, pentru a-si lasa zeama. Asa de carnoase au fost incat s-a scurs foarte putina zeama. Probabil ca puteam sa le pun direct pe foi. 

Am topit untul si am inceput sa ung pe rand foile, cu ajutorul unei pensule. Am preferat sa tai foile in doua pentru ca asa am format mai usor strudelele.

Pe prima foaie unsa am pus trei randuri de cirese aproape de unul din capete. Am rulat foaia, am uns-o pe urmatoarea si am rulat in continuare. Am repetat operatiunea, astfel ca, pentru fiecare strudel am folosit trei foi de placinta.

Am facut 4 strudele pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am uns fiecare strudel pe deasupra cu unt topit.

Am pus tava in cuptorul incins la 180 grade cam 35 minute, pana s-au rumenit frumos strudelele.

Le-am scos din cuptor si le-am acoperit, pentru ca foile sa nu fie prea tari.

Am aranjat strudelele pe un platou si am pudrat cu zahar pudra. 

Au iesit foarte bune, dulci cat trebuie si cu foile usor crocante...O nebunie! 

Va poftesc si pe voi, acum cat sunt calde! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mena29 1

28.06.2013, 12:49

Vaaai,ce bunatate am gasit eeeeu!

Irina 1

28.06.2013, 18:13

mena

nilgun 1

02.07.2013, 19:51

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu cirese