E vremea cireselor!!! Am cumparat unele maaaari si duuuulci, mai ca imi venea sa le mananc pe toate...Am reusit sa salvez o parte din ele, cat sa fac patru strudele delicioase!
Am spalat ciresele, le-am rupt coditele si am scos samburii.
Ciresele le-am pus intr-o sita, deasupra unui bol, impreuna cu 2 linguri de zahar, pentru a-si lasa zeama. Asa de carnoase au fost incat s-a scurs foarte putina zeama. Probabil ca puteam sa le pun direct pe foi.
Am topit untul si am inceput sa ung pe rand foile, cu ajutorul unei pensule. Am preferat sa tai foile in doua pentru ca asa am format mai usor strudelele.
Pe prima foaie unsa am pus trei randuri de cirese aproape de unul din capete. Am rulat foaia, am uns-o pe urmatoarea si am rulat in continuare. Am repetat operatiunea, astfel ca, pentru fiecare strudel am folosit trei foi de placinta.
Am facut 4 strudele pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am uns fiecare strudel pe deasupra cu unt topit.
Am pus tava in cuptorul incins la 180 grade cam 35 minute, pana s-au rumenit frumos strudelele.
Le-am scos din cuptor si le-am acoperit, pentru ca foile sa nu fie prea tari.
Am aranjat strudelele pe un platou si am pudrat cu zahar pudra.
Au iesit foarte bune, dulci cat trebuie si cu foile usor crocante...O nebunie!
Va poftesc si pe voi, acum cat sunt calde!