Strudel de mere (reteta bunicii italiene )

de simo_brkic in Prajituri, 12 Oct 2012 | 6788 vizualizari

 

Hihi am scris bunicii italiene,pentru ca reteta am luat o dintr o revista ce se numeste asa "Retetaru bunicii" si bunica e de pe aici ,nu e de la noi :D =))) deci,am tot vrut sa fac dulcele acesta pentru ca mi a placut mereu parfumul mmm si gustul nemaipomenit ,nu e greu la stomac si e unul di dilciurile copilariei,si pe care as reusi sa l mananc tot intr o zi :D

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 2 si 1/2 linguri de ulei (eu am pus de masline,dar merge de oricare)
  • varf de sare
  • 250 pesmet (pan grattato)
  • 500 g mere
  • 1 esenta rom
  • 100 g zahar
  • 200 unt
  • 100 stafide
  • 1 ling scortisoara
  • 50 g uns tava si strudelul cand e la cuptor
  • 100 g zahar pudra (pus peste cand e rece)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel de mere (reteta bunicii italiene ):

Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin)

Pasul 1 scobim si curatam merele,l e taiem in 4 apoi felii subtiri si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam asa deoparte

Pasul 2 stafidele le spalam si apoi le amestecam cu esenta si le punem deoparte

Pasul 3 pe foc mic omogenizam putin pesmetul si untul apoi lasam la rece

Pe foaia intinsa deasupra unui prosop de bucatarie (subtire incat sa se vada modelul servetului) intindem  2/3 de foaie (lasam marginile curate) stratul de pesmet si unt, apoi feliile de mere, apoi stafidele in rom si incepem sa rulam usor, lasand sa alunece foaia, ajutandu-ne de prosopul de bucatarie. Partea inchisa trebuie sa fie jos, cand il punem in tava unsa cu unt.

Lasam 30-40 minute in cuptor  la 200 grade dar din cand in cand scoatem si ungem cu unt. La sfarsit punem zaharul pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul pentru foaie sa fie elastic si nelipicios , daca e nevoie adaugam putina apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel de mere (reteta bunicii italiene )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

13.10.2012, 20:49

Delicios si nu refuz asa ceva

simo_brkic 1

14.10.2012, 01:20

hihi ce soada esti rocsi_1612 =) imi place mutritza cu limbutza scoasa..cum se face?

simo_brkic 1

21.11.2012, 01:17

de cand am descoperit reteta asta,e nelipsit in casa xD si sotul si prietenele ar papa non stop,si pe tot dintr o data ihhihiih ...ca si mine de altfel

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere