Strudel de mere (reteta bunicii italiene )

de simo_brkic in Prajituri, 12 Oct 2012 | 7190 vizualizari

 

Hihi am scris bunicii italiene,pentru ca reteta am luat o dintr o revista ce se numeste asa "Retetaru bunicii" si bunica e de pe aici ,nu e de la noi :D =))) deci,am tot vrut sa fac dulcele acesta pentru ca mi a placut mereu parfumul mmm si gustul nemaipomenit ,nu e greu la stomac si e unul di dilciurile copilariei,si pe care as reusi sa l mananc tot intr o zi :D

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 2 si 1/2 linguri de ulei (eu am pus de masline,dar merge de oricare)
  • varf de sare
  • 250 pesmet (pan grattato)
  • 500 g mere
  • 1 esenta rom
  • 100 g zahar
  • 200 unt
  • 100 stafide
  • 1 ling scortisoara
  • 50 g uns tava si strudelul cand e la cuptor
  • 100 g zahar pudra (pus peste cand e rece)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel de mere (reteta bunicii italiene ):

Se face foaia subtire, framantand faina cu oul si uleiul, apoi adaugam apa putina si framantam pana se dezlipeste de maini si ramane lucios. Formam o bila pe care o ungem cu ulei (cu o pensula ) si o punem dedesuptul unui castron de inox 30 minute (sa dospeasca putin)

Pasul 1 scobim si curatam merele,l e taiem in 4 apoi felii subtiri si le amestecam cu zaharul si scortisoara. Le lasam asa deoparte

Pasul 2 stafidele le spalam si apoi le amestecam cu esenta si le punem deoparte

Pasul 3 pe foc mic omogenizam putin pesmetul si untul apoi lasam la rece

Pe foaia intinsa deasupra unui prosop de bucatarie (subtire incat sa se vada modelul servetului) intindem  2/3 de foaie (lasam marginile curate) stratul de pesmet si unt, apoi feliile de mere, apoi stafidele in rom si incepem sa rulam usor, lasand sa alunece foaia, ajutandu-ne de prosopul de bucatarie. Partea inchisa trebuie sa fie jos, cand il punem in tava unsa cu unt.

Lasam 30-40 minute in cuptor  la 200 grade dar din cand in cand scoatem si ungem cu unt. La sfarsit punem zaharul pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul pentru foaie sa fie elastic si nelipicios , daca e nevoie adaugam putina apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel de mere (reteta bunicii italiene )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

13.10.2012, 20:49

Delicios si nu refuz asa ceva

simo_brkic 1

14.10.2012, 01:20

hihi ce soada esti rocsi_1612 =) imi place mutritza cu limbutza scoasa..cum se face?

simo_brkic 1

21.11.2012, 01:17

de cand am descoperit reteta asta,e nelipsit in casa xD si sotul si prietenele ar papa non stop,si pe tot dintr o data ihhihiih ...ca si mine de altfel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ștrudel vienez cu sos de vanilie