Imi place foarte mult branza de capra si la fel de mult spanacul. AM dat o fuga la Victor (master HAplea :P) sa vad ce pregateste el bun cu asa combinatie si am prestat si eu. Doar ca am simplificat un pic reteta.
Am lasat aluatul sa se dezghete, timp in care am taiat spanacul in bucati mari si am amestecat cu branza de capra. Patrunjelul si mararul le-am spalat si le-am tocat nu foarte marunt.
Am adaugat verdeata peste compozitia cu branza, putin sare si am framantat aluatul. Apoi am adaugat smantana si am amestecat sa se incorporeze bine.
Aluatul l-am crestat pe margini in fasii, am pus din compozitia cu spanac pe mijlocul foii si am impletit aluatul.
Din cauza ca nu am avut nici macar un amarat de ou, am uns strudelul cu ulei de masline si am presarat oregano.
Am dat la copt, cam 40 min.
A iesit bestial!
1
preferabil sa ungem cu ou batut aluatul, iese mult mai frumos;)
2
ca sa mutati in stare buna strudelul in tava, fie il umpleti direct in tava, fie pe blatul de lucru, dar pastrand folia de plastic de la aluat. Cu ajutorul foliei, il mutam rapid in tava si apoi tragem usor folia pe sub strudel.