Este pt prima oara cand folosesc foi de placinta. Mi-a placut rezultatul, a iesit foarte bine.
Intr-o tigaie de teflon se rumeneste 1 lg pesmet cu 1 lg unt.
Merele se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri apoi in fasii. Le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu pesmetul rumenit in unt.
Foile de placinta le ungem pe fiecare in parte cu restul de unt. Dupa ce am pus toate cele 6 foi, presaram deasupra pesmetul ramas. Asezam merele apoi presaram zaharul si scortisoara. Rulam strudelul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt pe diagonala. Deasupra ungem cu unt topit si dam la cuptor la foc potrivit timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.
Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se tine asa cateva minute. Intre timp se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se mai adauga si zaharul vanilat.
Se taie strudelul felii si se serveste cu sosul de vanilie.