Lasam la dezghetat foile si cand sunt inca foarte reci le asezam pe un platou mare si le taiem pe fiecare in doua. Doua dintre foi le taiem in forma de gratar.
Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic, doar ca in loc de lapte folosim apa (apa,zahar vanilat, 3 linguri de zahar). Dupa ce este gata lasam budinca la racit.
Curatam perele si le taiem cuburi. Intr-un vas caramelizam untul cu 5 linguri de zahar, iar cand caramelul are inca o culoare deschisa punem perele si lasam pe foc pana se formeaza din nou caramelul. Amesteci intre timp si lasi sa se raceasca
Asezam in tava hartie de copt si cele 2 foi necrestate, punem budinca si perele apoi inchidem cu foile gratar. Presam marginile sa nu iasa umplutura. Dam strudelul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.
1
Inainte de a intoduce tava la cuptor asezi sub ea o oala cu apa sa fie umezeala tot timpul in cuptor(astfel creste foaia mai frumos)