Strudel cu mere, de post

de Gicuta in Prajituri, 29 Aug 2014 | 4782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg mere
  • zahar - 5 sau 6 linguri
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • Pentru aluat: un cub de drojdie
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
  • o lingura de zahar si un praf de sare
  • aproximativ 1 kg faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere, de post:

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar, sare, drojdie si faina se framanta o coca care se lasa o ora la crescut.

Dupa ce a crescut, se fac strudele in forma dorita, se dau la cuptor pana se rumenesc si cand se scot, se presara zahar pudra. Eu, inainte sa le bag in cuptor, le-am uns cu ou.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere din foietaj de casa