Strudel cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 21 Mar 2016 | 5073 vizualizari

 

Un desert tare bun care se face rapid si nu necesita mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg mere
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara
  • 50g unt/margarina
  • un ou + 5 linguri lapte
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Foile de placinta le decongelam, eu am avut intr-un pachet 12 foi, pe care le-am uns pe fiecare cu unt topit.

Pentru un strudel folosim 3 foi, unse cu unt topit, punem 2-3 linguri din umplutura si rulam putin, dupa care lateralele le aducem spre interior si  rulat din nou pana formam un strudel.

Asa procedam si cu celelalte foi, pana obtinem 4 strudele.

Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Strudele obtinute le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le intepam putin cu furculita si peste turnam oul batut amestecat cu lapte.

Dam tava la cuptor pentru cca. jumatate de ora sau pana s-au rumenit frumos.

Se servesc reci pudrate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu gem de mere