Strudel cu mere

de robert_b in Prajituri, 31 Ian 2015 | 6242 vizualizari

 

In cautare de deserturi simple si de efect,pornind de la banala prajitura cu mere am realizat acest "strudel" . Mie mi-a placut foarte mult.Aveam in congelator un pachet cu foi subtirele de placinta,dar pana se dezghetau dura ceva....asa ca am hotarat sa pregatesc cu mama mea acest strudel delicios!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri untura
  • 200 ml lapte
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 500 gr. faina

Umplutura:

  • 800 gr. mere rase
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr. nuci pisate
  • arome
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Se pune pe foc o cratita cu laptele si zaharul.Se amesteca pana ce zaharul se topeste.Se stinge focul si se adauga untura,amestecam usor,pentru a putea lucra mai usor cu ea.Intr-un bol se pune faina cernuta,si amestecul lichid.Amestecam usor.Adaugam ouale si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet.Amestecam pana ce formam o bila din aluat.Lasam deoparte aluatul.

Pe foc punem merele rase impreuna cu zaharul si ceva arome.Lasam sa se calesca putin.Aluatul in taiem dreptunghiuri si la mijloc punem umplutura,si putina nuca pisata.Indoim si pe margini presam cu o furculita pentru ca foile sa se lipeasca.Dam la cuptor pret de 40-45 minute la foc mediu spre mic.

Se decoreaza cu zahar pudra!

 

 

TIPS-URI

1

Deasupra le puteti unge cu un ou batut pentru a capata un luciu frumos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ștrudel cu mere și nuci