,, Retete inspirate de toamana"
Cel mai bun sezon de pescuire a rapitorului este la inceputul toamnei. Sau cel putin atunci imi ajunge mie in ... farfurie :D. Sotul mi-a adus aceasta stiuca de Mures si a dorit sa o prepar in pesmet. M-am uitat putin prin jur, adica pe la Bucataras si am gasit aceasta reteta a Polianei https://www.bucataras.ro/retete/peste-crocant-la-cuptor-40266.html. De mare ajutor la condimentare mi-au fost condimentele aduse de fiul meu din vacanta tunisiana. Eu am prajit pestele. Ca nota inovativa l-am marinat usor cu smantana. Stiuca fiind un peste rapitor are o carne tare. Folosind smantana, carnea a ramas delicios de suculenta in interior. Cartofii au fost atat de gustosi incat au ajuns doar jumatate pe platoul de servire, restul s-au consumat rapid direct din tigaie.
1
Cateva informatii despre ras al hanout : https://www.reteteleluiradu.ro/ras-el-hanout-un-surprinzator-amestec-de-condimente/.
2
Trebuie sa incercati acest deosebit mix de condimente. Este bine echilibrat si are tot ce-i trebuie. Aromat si usor picant.
3
Daca aveti condimente noi, folositi o cantitate minima, sa vedeti cum este apreciata aroma. In functie de preferinte ajustati dozarea.