Visez de ceva vreme la desertul asta,am stresat o gramada de oameni in cautarea retetei perfecte,dar,pana la urma prin amabilitatea unor prieteni minunati ( Cheregi Daniel,Laura Laurentiu,Vali Costea) am gasit si reteta de budinca mult visata :)
Laura m-a ajutat cu un link dintr-un blog pe care chiar mi-a facut placere sa il rasfoiesc putin,este acesta :http://www.mentasirozmarin.ro/2011/11/taste-of-england-sticky-toffee-pudding-lacto-ovo-vegetarian.html,Vali saraca mi-a scris reteta dupa o zi de munca,asa ca…am facut o combinatie intre cele 2 retete si…a iesit varianta mea :). Oricum,va multumesc pentru ca visam efectiv la acest desert fara a sti ce gust are mi-l imaginam,si nu m-a dezamagit :)
Blatul: Am curatat curmalele de samburi si le-am taiat in bucatele mai mici,am adaugat peste ele apa clocotita cat sa le acopere si le-am lasat deoparte.Am pus intr-un castron untul ,anasonul macinat,cuisoarele macinate si zaharul brun si le-am mixat bine pana cand zaharul s-a topit,am adaugat apoi unul cate unul ouale,amestecand dupa fiecare,faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt si la urma curmalele cu tot cu apa in care au stat.
Am obtinut un aluat vascos,de consistenta unui aluat de clatite ceva mai grosut,pe carel-am turnat intr-o tava de copt rotunda cu fund detasabil,tapetata cu putin unt inainte si am dat la copt pana cand a trecut testul cu scobitoarea.
Sosul: Am pus intr-o craticioara untul,zaharul,melasa,smantana si le-am pus la foc potrivit sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.
Dupa ce budinca a fost gata si sosul la fel,am servit bunatatea asta cu sos alaturi de cateva lingurite sanatoase de smantana din piata…o bunatate de desert pe care vi-l recomand cu drag!
Pofta mare!