Stelute vanilate

de Lily_Musat in Dulciuri, 4 Iun 2009 | 3309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri margarina topita
  • 4 cupe de faina (200 ml cupa)
  • lingurita sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic drojdie uscata Dr. Oetker
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat stelutele
 
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute vanilate:

Coca pentru stelute am facut-o la masina de paine. Am folosit programul 8 Dough care sureaza 1:30h. Se amesteca intr-un castron ouale cu zaharul, laptele, margarina,esenta de vanilie, si sarea. Se pun in vasul de la masina de paine, se adauga faina si se face o gaura in miljocul ei in care punem drojdia uscata (daca avem drojdie solida o dizolvam in lapte).

Incepe framantarea si dospirea dupa care se scoate coca din masina si se pune pe masa pudrata cu faina. Coca se intinde cu facaletul (groasa de 1 deeget) si se decupeaza cu formele pe care le avem sau cu paharul. Eu am avut stelute.

 Se prajesc in ulei incins pe ambele parti si se pudreaza cu zahar vanilat.

Sunt atat de bune si de pufoase!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute vanilate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute cu crema de ciocolata si nuca macinata