STEAKUM

de sorin in Porc, 17 Dec 2009 | 5243 vizualizari

STEAKUM

 

Postul Craciunului este aproape de sfarsit si, cerdeti-ma, veti fi foarte apreciat/a daca veti aparea pe "pe piata" cu o reteta noua, originala si bestial de gustoasa (vad sprancenele ridicandu-se - "originala?! - ce mai poate fi original in prepararea porcului?!". Si totusi...In plus, este extrem de simpla.
N.B. - in mod premeditat nu scriu cantitatile, fiecare sa faca "dupa cat il duce burta", dupa cata bagheta proaspata are, sau dupa cati oaspeti infometati asteapta "minunea"

 

INGREDIENTE

  • filet plat de purcel (din cel care are pe una din fete un strat subtire de grasime)
  • unt
  • smantana dulce (cea pentru frisca)
  • vin Marsala sau Porto (sau orice vine rosu dulce, greu, usor caramelizat - reteta originala este cu Marsala)
  • sare, piper
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA STEAKUM:

Filet-ul se taie in felii cat de subtiri cu putinta (uneori este bine sa-l bagati in congelator pentru 30 min., cand este semi-inghetat se taie mai usor). Untul, pus din suflet (nu mai putin de 125 g.), se topeste intr-o tigaie. Se prajesc feliile de filet cate un minut pe fiecare fata si se scot pe o farfurie. In locul lor se pune o jumatate de sticla de vin rosu dulce si o cutie de smantana. Cand "combinatia" unt prajit/smantana dulce/vin fierbe se pun inapoi in tigaie feliile de filet prajite in prealabil si se mai lasa 1-2 min. Se sareaza/pipereaza dupa gust, la servire.

Garnitura?! Pure de cartofi, orez.

Alaturi?! O salata de laptuci usoara (ceva trebuie sa fie usor}.

Vin?! Contrar asteptarilor, un vin alb sec (Aligote, Riesling) sau semi-sec (Feteasca Alba)

TIPS-URI

1

Desigur, lichidul in care a fiert carnea este un sos superb, in care multa paine proaspata se "va topi"

Daca ti-a placut reteta noastra "STEAKUM" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

ionix 1

15.02.2010, 19:39

Ancaa, dap... l-am facut la soacra-mea... ideea e ca n-am folosit cantitatile alea... mi se pareau cam mari am folosit muschi de porc si orez simplu drept garnitura... eu si soacra am mancat destuuuuuuul mie mi-a placut... e un pic greut asa, de aia e bine sa mananci la pranz

ANCA 1

15.02.2010, 19:51

eh, bun si asa, greutz, din cand in cand

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 12:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc umplut si tapetat