Steak cu orez si sofran

de susu in Vita, 17 Oct 2013 | 4519 vizualizari

 

o aroma deosebita a orezului datorata vinului si sofranului

 

INGREDIENTE

  • cateva steakuri de vita
  • 1 cescuta de orez cu bob lung
  • 3 cescute de vin alb sec
  • curry
  • sofran 1/2 pachet
  • patrunjel alb si verde
  • vegeta
  • unt
  • ulei de masline
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 catel usturoi zdrobit cu lama unui cutit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steak cu orez si sofran:

Sofranul se dizolva in putin vin fierbinte dupa care se strecoara de firicelele acelea rosii. Calim usturoiul in unt si ulei de masline, adaugam orezul la calit si la sfarsit albitura rasa si 1 lgt curry. Adaugam vinul cald, sofranul si lasam acoperit sa se evapore vinul. Potrivim de sare si verificam orezul sa fie al dente. Carnea putin crestata o condimentam cu boia, curry, cimbru, busuioc, ulei de masline si lasam acoperita la rece. Calim carnea in unt si ulei de masline cateva minute pe ambele parti dupa care le asezam intr-o tava, acoperim cu sosul ramas, punem putina sare, acoperim cu folie si dam la cuptor 10 min dupa care o descoperim pentru inca 15-20.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Steak cu orez si sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale din carne de vita