Spuma de capsuni

de Sylvia in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 4528 vizualizari

 

Nu am rezistat cand i-am vazut ieri in magazin, ma gandeam ca fiind aproape sezonul lor poate au si gust asa ca am cumparat rapid 2 cutii.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 100 grame de zahar ( brun am pus eu )
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • 700 grame de capsuni.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de capsuni:

 Preparare : am spalat in mai multe ape si i-am sters pe fiecare cu un servet absorbant de hartie.

 Dupa aceea mixam capsunile cu 2 linguri de zahar, eu am folosit minirobotul meu.

 Separam ouale si batem bine albusul cu zahar  si vanilie pana obtinem o spuma densa ca de bezea. Dupa aceea amestecam incet albusurile cu piure-ul de capsuni cu o spatula.

 Dupa ce am omogenizat bine, dam spuma la frigider pentru macar 15 minute, eu folosesc si pentru preparare ingredientele reci de la frigider. O aranjam in cupe mici, eu am  decorat cu bucati mici de capsuni , ar fi mers foarte bine si ceva frunze de menta proaspata dar nu am avut.

 Este un desert excelent si lejer, poate fi facut din toate fructele aromate cea mai gustoasa este cea  cu fructe de padure , noi ne-am multumit de aceasta data cu  o portie de spuma de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

02.04.2010, 00:32

bune super bune,felicitari sylvia,5 furculite

Dana Cristea - pusikmea 1

03.04.2010, 13:20

vruiam sa sp cat de bine arata, dar de pofta ce-mi era am papat un cuvant

Sylvia 1

03.04.2010, 14:18

Ma bucur ca v-a placut, nu a avut chiar aroma care o stiam eu din copilarie dar a fost f gustoasa .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de pepene galben