Eu am pus ingredientele in masina de framantat, si a facut treaba buna, ca de obicei.
Am obtinut un aluat dens, gras. Am infainat bine plansa de lucru, am mai framantat un pic aluatul cu faina, am impartit aluatul in 2-3 portii, apoi am intins cate o foaie de aluat.
Am uns cu ou batut, am presarat niste seminte de chimen, oregano, boia iute sau am lasat asa simplu, ca sa poata manca si piticii. Desi, piticii... le-au preferat pe cele condimentate :)))
Am taiat fasii subtiri (m-am folosit de rola de taiat pizza, este ideala), le-am rasucit, am mai presarat un strop de sare si le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
Am dat la copt , la foc mediu, cam 15 minute, poate chiar si 20, ca sa se rumeneasca si sa devina crocante.
David nu a putut rata momentul si a facut si el cateva saratele, folosind formele lui de decupat.
1
Cea mai faina treaba e ca am folosit ceea ce aveam disponibil in frigider, nu am urmat o reteta anume, si probabil ca avantajul este tocmai acesta, poti jongla cu ingredientele si sa folosesti ce ai prin frigider.
2
Cred insa ca untura face toata treaba, chiar daca ingrasa din plin aceste saraturi, insa la fel ingrasa si o prajitura cu ciocolata sau nuca sau chiar o salata de boeuf.