Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci

de diaconta in Piine, 13 Ian 2013 | 5677 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 200 ml iaurt grecesc 10%
  • O lingurita sare
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • vanilie
  • Lapte (aproximativ 150 ml)

Pentru umplutura:

  • 600 gr brânza dulce de vaci
  • 2-3 linguri zahar
  • 150 ml iaurt grecesc
  • Vanilie
  • Stafide
  • Rom
  • Coaja de lamâie

Pentru uns:

  • Un galbenus de ou+lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci:

Drojdia am amestecat-o cu o lingutita de zahar,una de faina si putin lapte caldut si am lasat sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu untul moale(nu topit) taiat bucatele.

Am pus apoi sarea,zaharul si vanilia.

Ouale batute le-am amestecat cu iaurtul.

Am pus in mijlocul fainii drojdia dospita si amestecul de oua cu iaurt.

Am adaugat cate putin lapte caldut si am framantat un aluat care nu trebuie sa fie prea moale.

Am framantat pana când am obtinut un aluat nelipicios.

Am lasat la dospit într-un loc caldut.

Pentru umplutura am pus stafidele la înmuiat  cu rom.

Brânza am amestecat-o cu zaharul,iaurtul,aromele si la final stafidele scurse de rom.

Brânza mea a fost foarte dulce deci nu a fost nevoie de prea mult zahar.

Când aluatul a dospit l-am împartit în doua bucati.Din prima  bucata am întins o foaie subtire,am pus peste ea crema de brânza,am ralat-o si apoi am rasucit-o sub forma unui melc (spirala).

Am pus într-o forma de tort în care am pus hârtie de copt,am acoperit cu un prosop si am mai lasat sa dospeasca.

Dupa ce a mai crescut compozitia,am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am dat la cuptor pentru 40-50 de minute pâna se rimeneste si aluatul este copt.

Din aluatul ramas am facut niste minibaghete umplute cu brânza.

O sa va dati seama mai bine din poze cum am procedat.

Am întins o foaie subtire si am taiat dreptunghiuri.Pe jumatate de dreptunghi am taiat fâşii.Pe restul am pus umplutura de brânza,am închis capetele,am rulat.

Fâşiile taiate,le-am rasucit si apoi le-am trecut peste ruloul format.

Este cam la fel ca si la pariziene,doar ca am rasucit fâşiile taiatesau unele le-am împletit.

Le-am acoperit si le-am mai lasat sa dospeasca.Apoi le-am uns cu galbenus de ou si le-am dat la cuptor 40 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirală şi minibaghete cu brânză dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (59)

Sidy 1

19.01.2013, 17:58

Rasfat total Si cat de bine pot sa arateeeee

LUK 1

19.01.2013, 18:20

mmm,,ce bune sunt

diaconta 1

20.01.2013, 12:55

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze