Spirala cu spanac

de Lau in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 4725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • COCA
  • 400 g faina integrala (am folosit eu)
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 g unt
  • 3 linguri de apa rece
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 700 g spanac
  • 100 g telemea de oaie
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu spanac:

Coca - Amestecam faina cu sarea, untul rece, oul, galbenusul si framantam o coca nelipicioasa. Daca este nevoie mai adaugam apa rece. Invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute.

Umplutura - punem apa la fiert intr-o oala si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul si fierbem cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il scurgem bine de apa si il tocam marunt.

Intr-o tigaie calim ceapa tocata, adaugam spanacul si mai lasam sa se caleasca putin impreuna si lasam sa se raceasca. Adaugam branza, cascavalul, usturoiul pisat, pesmet si oul, condimente dupa gust si omogenizam.

Intindem coca si taiem fasii late de cca 5 cm si punem pe intreaga lungime amestecul de spanac. Rulam fiecare fasie si asezam in tava in forma de spirala. Ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte, deasupra presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 25 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lalele umplute cu crema de branza