Spetsofai

de radu_popovici in Porc, 15 Feb 2012 | 7228 vizualizari

 

Spetsofai este o specialitate din Pelion, de pe coasta de est a Greciei, dar a devenit popular in toata Grecia continentala si in majoritatea insulelor, mai ales Skiathos, Alonnisos si Skopelos.

 

INGREDIENTE

  • 350 g ardei grasi de diferite culori, curatati si taiati in sferturi sau optimi
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 250 g carnati mediu-condimentati, taiati bucatele
  • 200 g rosii tocate, din cutie
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 2 lingurite de cimbru proaspat (sau 1 lingurita uscat)
  • 75 ml vin rosu, sec
  • 1/2 legatura de patrunjel proaspat, tocat
  • sare piper negru, proaspat macinat
  • verdeata proaspata, pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spetsofai:

Se incing 2-3 linguri de ulei intr-o cratita mare, se adauga ardeii, se sareaza si se gatesc 8-10 minute, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca. Se incinge cuptorul la 180 °C.

Se incinge restul de ulei intr-o tigaie. Se adauga carnatii si se prajesc rapid, intorcandu-i frecvent, ca sa se rumeneasca. Imediat ce s-au rumenit, se scot din tigaie cu o spumiera si se scurg pe prosoape de hartie.

Se adauga in tigaia carnatilor ceapa tocata, se sareaza si se caleste 3-4 minute la foc mic, sau pana ce se face translucida. Se adauga usturoiul si se continua 1-2 minute. Se adauga pasta de rosii si se gateste 1 minut. Se adauga vin, cimbru si rosii si se amesteca bine.

Cand mixtura este fierbinte, se adauga ardeii si carnatii. Se asezoneaza cu sare si piper. Se da in clocot, se acopera tigaia si se transfera in cuptor pentru 15 minute. Se amesteca ocazional.

Se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjelul si se amesteca. Se serveste preparatul fierbinte, ornat cu frunze proaspete de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

Vin pentru servit: Cabernet by Enira 2009

Daca ti-a placut reteta noastra "Spetsofai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

15.02.2012, 20:35

Arata foarte bine!

Mitinita 1

06.08.2012, 20:18

super reteta si ce dragute sunt vasele si la noi in zona se fac

nadea68 1

27.06.2013, 16:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne tocata ,cu branza de capra