Spätzle

de Cris2711 in Paste, 27 Dec 2010 | 18370 vizualizari

 

Spätzle in Germania se mananca si ca Käsespätzle (cu branza rasa-,de exemplu cascaval ras;o branza tare si condimentata)otasa in tigaie ,in margarina usor prajite si cu ceapa prajita anticipat.
Iar spätzlele simple ca si aceasta reteta se potrivesc la carne de porc,caprioara dar nu la carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame faina
  • sare 1,5 lingurita
  • 9 oua intregi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spätzle:

Se amesteca ingredientele intr-un castron (cu mana sau cu mixer-ul) pana se formeaza un aluat moale. Se umple o oala mare de trei sferturi cu apa si se adauga sare, 2-3 linguri si se lasa sa fiarba.Se pragateste un castron mare si o strecuratoare.Cand fierbe apa se pune Spätzlebrett deasupra oalei(eu am gasit in Romania si am cumparat la Ambient sibiu) si se umple cu aluat si se da pa razatoarea de spätzle cu miscari rapide,aluatul se desparte in bucati mici in oala. Se lasa 2-3 minute sa fiarba , pana se ridica la suprafata apei si se iau afara cu o strecuratoare,se pun in castron si se lasa sub jet de apa rece ca sa nu se lipeasca.

Cu restul de aluat se repeta acéeasi procedura pana se termina tot aluatul.Fiecare portie de spätzle racita se adauga in castronul mare.Cand sunt gata se pun2-3 linguri de ulei ca sa se desprinda mai bine.

TIPS-URI

1

Facem portie mai mare si congelam si pentru alte mese.

2

Daca se mananca imediat se prajesc usor in putina margarina(sau unt) in tigaie si se mai pune sare daca este cazul si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spätzle" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

simona72 1

11.10.2013, 22:16

Tare bune facute in casa!! Si razatoarea este super!!

Cris2711 1

11.10.2013, 22:18

Simo am gasit si in Romania,in Sibiu,la Ambient,cu ceva ani in urma,isi cumparase cumnatul meu una)ca era mai ieftina)

Cris2711 1

11.10.2013, 22:19

Motanel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Omleta cu tortelloni