Am ales sa pregatesc foile de lasagne intr-un alt mod,eu am facut si varianta dulce,imi plac si variantele cu legume.Astazi am ales varianta cu sparanghel.
1. Sparanghelul se curata de coaja si se pune intr-o oala cu apa clocotita .Se adauga si putina sare.La foc mediu se fierbe 10-15 minute.Apoi se scoate din oala si se scurge pe un prosop de bucatarie.
2.Foile de lasagne se fierb cam trei minute in apa in care s-a fiert sparanghelul.Apoi se pun in apa rece pentru scurt timp.
3.In branza Philadelphia se pune sare si piper.
4.Rosiile se spala,se taie in cubulete.
5.Doua foi de lasagne se pun una langa alta,1 cm una peste alta.Se intinde o lingura de branza peste care se pune sunca si bucati de sparanghel-6 bucati.
6.Rosiile se pun deasupra apoi ceapa calita cu ardei si morcov.
7.Apoi se ruleaza si se pune in forma unsa cu unt.
8.Se repeta procedura inca de doua ori.
Branza Emmentaler felii se pune peste rulouri.
9.Se da la cuptor pana branza devine aurie la 200 °C.
10.Cand este gata se pune patrunjel verde deasupra.
1
Se poate pregati si cu dovlecel sau cu spanac.
2
Se poate pune si putin vin in forma.
3
Se serveste calda.