"Spanakopita"

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 8355 vizualizari

 

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am facut-o.
Multumesc Flori :e delicioasa!
http://iulianaflorentina.blogspot.com/2013/04/spanakopita.html
Telemeaua in Iordania se prepara din lapte proaspat de oaie; se taie in bucati mai mici ( cca 4/8/2 cm) ,se sareaza si se fierbe; se pastreaza in cutii metalice pentru timp mai indelungat si se desareaza inainte de consumare.
In Iordania se foloseste la gatit doar uleiul de masline virgin, nerafinat si are o culoare verde-inchis.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (400 g )
  • 1 kg frunze de spanac proaspat( obtinute din 2 kg de spanac)
  • ulei de masline virgin
  • 1 praz mic
  • 1 ceapa marar
  • 400 g telemea de oaie
  • 3 oua
  • ¼ lingurita de sare
  • piper proaspat macinat
  • o legatura marar
  • 60 g unt + 50 ml ulei de masline) pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Spanakopita":

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva  minute ,apoi il surgem si il tocam  mai marunt.

Taiem prazul si ceapa si le calim in cele doua linguri de ulei,adaugand  sarea.

Intr-un bol amestecam ouale cu telemeaua de oaie rasa pe razatoarea mare ,mararul tocat si piperul.

Adaugam spanacul si ceapa cu prazul calite,amestecand bine pa a se omogenizeaza compozitia .

Amestecam uleiul cu untul topit si ungem o tava  cu dimensiunile de 30/40cm sau cat dimensiune foilor de placinta.

Se pun in tava 6 foi  unse intre ele cu amestecul de unt si ulei de masline,apoi asezam compozitia si o nivelam bine.

Acoperim cu celelalte 6 foi,unse fiecare amestecul de unt si ulei de masline.

Ultima foaie am uns-o doar cu ulei de masline.

Taiem placinta in patratele inainte de coacere pentru ca la final va fi mai usor de portionat.

Se da  40-45 de minute la cuptorul preinacalzit la  180 °C sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosii ceapa verde in loc de praz

Daca ti-a placut reteta noastra ""Spanakopita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spirala cu spanac