De la Maya inspiratie, dar si in contribuitie cu reteta d-lui Radu Popovici, am luat si transformat reteta de spaghetti alla puttanesca....o minunatie de paste, cu arome suave de peste, sos rosu, masline ( exact tot ceea ce mie imi place! ).......
1. Intr-o tigaie incapatoare se prajesc fileurile de ansoa impreuna cu usturoiul intreg ( dac dorim ca dupa gatire sa il scoatem din sos)- sau taiat marunt marunt- daca consideram ca trebuie sa fac parte din sos. pana cand pestele se va topi efectiv!
2. Peste amestecul initial vom adauga rosiile decojite si tocate in cubulete marunte ( eliminand semintele) , caperele, maslinele, ardeiul tocat marunt si el si rosiile uscate la soare; ;asam tot acest amestec sa dea in clooct, la foc mic, pentru cca 12-15 min.
3. Tot in acest timp vom fierbe si pastele ( asa cum se precizeaza pe cutia lor de ambalaj) , apoi le scurgem de apa si le turnam peste sosul de rosii!
4. Finisam totul de gust adugand sare ( daca mai enevoie, deoarece ansoa-urile sunt deja sarate) si putin piper proaspat macinat!
5 . Se decoreaza cu frunzulite de patrunjel proaspat! Mega pofta!!!
1
Se recomanda ca maslinele sa fie fara samburi ( eu am trisat , fiindca mie imi plac kalamata si nu am vrut sa renunt la ele)!