Spalam ruccola , o zvantam si o taiem mai marunt, nu inainte de a opri o mana de frunze pentru ornat . Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe punga . Pieptul de pui il taiem cubulete , iar usturoiul il taiem marunt.
Punem pieptul de pui in uleiul incins sa se prajeasca la foc iute pana incepe sa se rumeneasca usor .Adaugam usturoiul , lasam 30 de secunde , apoi adaugam rosiile taiate in jumatati . Separat intr-o craticioara punem smantana , branza si 250 ml apa de la paste .
Asezonam cu sare , piper si nucsoara si lasam pana incepe sa fiarba si amestecul s-a omogenizat .Turnam sosul peste carne , lasam 2 minute si stingem focul .curgem pastele , le clatim cu apa rece , apoi le scurgem din nou . Amestecam pastele scurse cu sosul si ruccola taiata . Impartim pe farfurii si ornam cu restul de frunze de ruccola pastrate .
Servim imediat.