Spaghetti carbonara

de papabundetot in Spaghete, 4 Iun 2014 | 14286 vizualizari

 

Desi imi plac tare mult aceste paste nu cred ca am facut vreodata pana acum,preferand mereu sa le mananc la restaurant atunci cand aveam pofta.Asa ca astazi pentru ca tot aveam nevoie de ceva rapid pentru cina,am zis sa incerc si eu sa le fac sa vedem daca ies la fel de bune ca si cele mancate pana acum in oras :). M-am inspirat din reteta lui Florin Dumitrescu (Masterchef),pana la un punct,dar am adaugat si nota mea personala…caci altfel nu se putea :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr spaghetti bio
  • 2 galbenusuri de ou
  • nucsoara rasa
  • o lingurita zeama de lamaie
  • 150-200 gr bacon crud afumat
  • parmezan
  • 200 ml smantana de gatit
  • chilly,
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti carbonara:

Am fiert pastele in multa apa cu sare (100 gr paste la 1 L apa),conform indicatiilor de pe ambalaj.Baconul l-am taiat in bucatele potrivite ca si marime,(aproximativ 2 cm),intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat usturoiul taiat marunt si mai apoi baconul,pe care l-am rumenit frumos.Am luat apoi tigaia deoparte si am asteptat sa fiarba pastele.

Galbenusurile le-am amestecat cu nucosara rasa,zeama de lamaie,sare si chilly,le-am batut bine si am adaugat putina smanatana de gatit.Dupa ce pastele au fiert,am oprit o parte din apa in care au fiert si pastele scurse  le-am adaugat in tigaia cu bacon,am pus apoi peste ele galbenusurile ,restul de smantana de gatit si putina apa de la paste si am amestecat bine pana cand pastele s-au acoperit de sos.Am pus si putin parmezan deasupra si am servit apoi cu mare pofta pastele.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti carbonara