Spaghetti Carbonara

de Anastasia in Paste, 10 Feb 2010 | 8388 vizualizari

 

Pe cat e de rapida ,atat e de gustoasa aceasta reteta cu exceptia celor care nu le place parmezanul :))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. spaghetti
  • 100 gr. panceta sau becon
  • 50 gr. parmesan
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou mare
  • 2 galbenusuri
  • ulei de masline pentru prajit
  • sare piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Carbonara:

1. se prajeste putin beconul taiat in bucatele nu prea mari pe o tigaie incinsa cu ulei de masline.

2. se scoate pe o hartie ca sa absoarba grasimea in surplus

In acel ulei se prajeste la foc mic un catel de usturoi taiat, avand grija sa nu prinda coaja rumana timp de 2~3 minute si se i-a de pe foc.

3. se fierb 200 gr. de spagheti in 2 litri de apa cu putina sare dupa instructiile de pe pachet.

4. in tigaie se stropesc 2~3 linguri din apa in care au fiert spaghettile si se pune la loc beconul si peste el spaghettile fierte si scurse de apa, peste ele se toarna sosul facut din 1 ou , 2 galbenusuri , sare si piper dupa gust si 50 de gr. de parmesan si se amesteca energic ca sa obtinem o masa lucioasa.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Anastasia 1

13.04.2010, 13:28

se te insori nu poti ca sant deja casatoruita dar daca-ti place cum gatesc, ma poti sustine la concursul de pasti , reteta mea 'Tort Faberge de Pasti'
http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/&p=5
daca stii reteta originala de carbonara, poti sa mi-o dai ca nu ma supar

nana 1

03.05.2010, 23:25

foarte bun, o sa fac si eu dupa reteta asta

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trottole tricolore cu vinete