Spaghetti Cacio e Pepe

de BakeUpArtist in Spaghete, 28 Mar 2017 | 3463 vizualizari

 

Ador pastele, gătite în toate felurile și chiar a trecut o perioadă lungă, de când nu am mai gătit și mâncat o porție. Acum am făcut 2 porții mari, chiar.
Am ales o rețetă nouă, pe care nu am mai făcut-o niciodată, însă este inspirată din rețeta mea preferată de risotto.
 Nu trebuie să ai în casă prea multe, doar paste și parmezan.

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghetti
  • 500 g parmezan
  • 1 litru apa
  • 2 cepe tocate marunt
  • 4 catei usturoi, tocati
  • 30 g unt

Pesto

  • 1 legatura menta proaspata
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 3 fire busuioc
  • 3 linguri suc de lamaie sau limeta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Cacio e Pepe:

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi se repetă procedura, iar de data aceasta transferăm parmezanul răcit în frigider, peste noapte. Se va decanta în 3 straturi: o cremă grasă deasupra, o supă foarte aromată și un strat solid pe fundul vasului.

 După ce am băgat parmezanul în frigider, m-am apucat de pesto. Am tocat mărunt verdeturile și le-am pus în mojar, peste care am venit cu sucul de limetă, uleiul de măsline, 3 căței de usturoi și am râșnit niște piper și sare. A ieșit aromat și proaspăt.

 Pentru paste, am separat cele 3 straturi de parmezan, ca să mă pot folosi de ele mai simplu. Am înfoliat stratul solid, pentru a-l folosi cu altă ocazie. Este minunat dat pe răzătoare peste diverse preparate.

Am pus pastele la gătit în supa de parmezan, deja dată în fiert la foc mediu, timp în care am început și sosul. Am pus ceapa si usturoiul la călit în unt pentru 3-4 minute, asezonând cu dupa plac. Apoi se transferă pastele din supa în care fierb, în cratița unde facem sosul, împreună cu jumătate de polonic din supă.

Imediat ce scade supa, completăm cu câte jumătate de polonic în repetate rânduri, până ce pastele sunt gătite. Eu aproape am terminat supa din oală.

La sfârșit, când au fiert, vine momentul meu preferat, adăugăm crema de parmezan și amestecăm bine pentru mai puțin de un minut, apoi gata masa.

Evident, asezonăm tot cu parmezan.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Cacio e Pepe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ton