Legumele se spala se curata dupa care se spala din nou, legumele se toaca marunt si se pun intr-o cratita ion care in prealabil a fost pus uleiul, toate ingredientele se adauga odata, atat legumele, ceapa cat si vinul si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba bine 2 ½ - 3 ore, cand acesta va scadea suficient.
Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba apa se adauga spaghetti, urmandu-se instructiunile fabricantului dupa pachet. Dupa ce au fiert se scot se strecoare si se clatesc cu apa incepandu-se cu apa calda si terminand cu apa rece. Se incinge o tigaie in care punem putin ulei de masline adaugam spaghetti, acum se poate proceda in doua moduri, se poate adauga sosul la spaghetti in timp ce sunt pe foc si se amesteca ambele, dar putem si doar sa tragem un pic spaghetti la tigaie, le luam de pe foc si adaugam sosul peste.
Se poate rade parmezan si incorpora in spaghetti sau se poate adauga dupa ce le-am luat de pe foc si sunt inca fierbinti, asa cum am procedat eu.
Sosul fiind o cantitate mare se lasa sa se raceasca se poate pune in congelator, pentru viitoarele preparari., timpul de pregatire este trecut in functie de timpul de pregatire al sosului, daca il avem deja preparat, spaghettele se pregatesc in 20-25 de minute.
Pofta Buna