Intr-o oala mare, am pus la fiert cel putin 3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, condimentam cu sare (foarte putina insa, pentru cabaconul si branza vor oferi aroma pastelor) si fierbem, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Cat timp fierbem spaghetti, ne ocupam de sos: taiem baconul in cubulete si le prajim in uleiul de masline incins intr-o tigaie incapatoare. Baconul trebuie prajit pana grasimea devine transparenta si cubuletele sunt crocante. Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin. Intr-un bol amestecam oul, galbenusul, parmesanul dat pe razatoare si piper dupa gust. Daca sosul este prea gros, puneti 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. Adaugam apoi si baconul prajit si amestecam bine, apoi la final punem si spaghetti fierbinti, scoase direct din apa, fara a le scurge in sita sau a le trece sub jet de apa. Amestecam bine pastele cu sosul, potrivim de sare si piper si…
Pofta buna !