Spaghetele cu usturoi, ulei si ardei iute este cu siguranta cea mai simplă rețetă din bucătăria italiană.
Fără îndoială, aroma predominantă este aceea de ardei iute, care se potrivește perfect cu usturoi și uleiul de măsline.
Originile acestui fel de mancare sunt foarte vechi, chiar și astăzi nu se poate determina provenienta acestei retete, deși numeroase regiuni încerca să-l revendice.
Dintre toate acestea putem spune ca Lazio, Toscana și Sicilia au fost regiunile care au facut acest fel de mâncare simpla o delicatesa.
Se pun spaghetele la fiert cu putina sare.
Se toarna uleiul de masline intr-o tigaie incinsa.
Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se calesc pana usturoiul devine auriu apoi se lasa focul cat mai mic.
Se scurg spaghetele intr-un ciur apoi se varsa in tigaie unde se amesteca cu sosul de ulei.
Gata!
Se servesc fierbinti.
Pofta buna!