Carnea de vita taiata felii se pun in apa rece cu sare circa o ora, schimband apa din cand in cand.
Intr-un ceaun sau o oala se incinge uleiul si se pune la inabusit carnea de vita, acoperind ceaunul cu un capac. Cand incepe sa capete culoare albuie se pune jumatate din usturoi taiat feliute, ardeiul gras si rosiile. Se adauga si apa si se lasa la inabusit circa 60 de min, acoperind cu un capac oala, daca mai este nevoie mai adaugi apa din cand in cand pentru a se putea inabusi bine. Apoi se adauga sucul de rosii, restul de usturoi si se lasa la inabusit din nou. Cand carnea a inceput sa fiarba bine se adauga zeama de lamaie, zaharul, sarea, piperul si busuiocul. Se gusta sosul dupa circa 15 minute pentru a vedea gustul si mai adaugi sare, piper, zahar sau zeama de lamaie dupa preferinta.
Se fierb spaghetele al dente iar apoi se dau printr-un jet de apa rece. Se pun iar in oala in care au fiert si se pune peste sosul cu carnita. Se mai lasa inca circa 5 minute pentru a patrunde gustul sosului in spaghete.
Se mananca atat reci cat si calde presarand peste patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!