Minunate pentur post sau ca si garnitura alaturi de carne sau ficat.
Punem pastele la fiert in apa clocotita cu putina margarina si sare. Caqnd sunt aproape fierte se stinge aragazul si le lasam 3 minute in apa in care au fiert, apoi se strecoara si stropim cu cativa picuri de ulei de masline.
In tigaie tocam felii subtiri usturoiul si il calim in ulei de masline. Nu lasma sa se arda deoarece devine amar. Il calim la foc mic sa devina translucid. Adaugam ardeiul taiat cubulete mici si apoi vanata taiata cubulete, cu coaja cu tot. adaugam sare, piper alb macinat si amestecam pana se inmoaie legumele. Adaugam rosia taiata cubulete mici (decojita inainte) . Rosia trebuie sa fie bine coapta si mare. Daca nu folositi doua mijlocii. Adaugam si maslinele negre scurse de apa si busuioc verde proaspat tocat si lasam cateva minute sa se inmoaie bine legumele . Amestecam cu spaghetele feirte si adaugam la final inca putin busuioc verde tocat si parmezan razuit.
Putem servi simple sau alaturi de ficat prajit, carne, etc.