Spaghete cu sos de rosii si parmezan

de adasev12 in Spaghete, 2 Mai 2012 | 8244 vizualizari

 

simplu si bun, si f usor!

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • ulei de masline extravirgin
  • o ceapa uscata sau 2 fire ceapa verde
  • o tija de telina
  • jumatate de ardei gras
  • un cartof
  • 3 rosii ( se pot folosi si din conserva)
  • 3-4 lg pasta de rosii
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • oregano
  • parmezan ras dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de rosii si parmezan:

Spaghetele se pun la fiert in 3 l apa ( un litru la fiecare 100 g paste) . Cand da in clocot se adauga o linguritata de sare si o lingura de ulei, apoi se adauga spaghetele. Se fierb conform indicatiilor.

Iintr-o cratita se incinge uleiul de maline. Ceapa se taie marunt si se pune la calit, la foc potrivit. Telina la fel, se taie marunt si se caleste impreuna cu ceapa vreo 3-4 minute. Se taie cartoful cubulete si se adauga si el, apoi ardeiul felii mai mari, rosiile taiate cubulete. Se sareaza, pipereaza si se adauga si putin oregano uscat. Se mai lasa vreo 5 minute la foc potrivit.

Se adauga apoi pasta de rosii, busuiocul taiat marunt si vreo 2 polonice din apa de la spaghete. Se lasa sa fiarba vreo 7-8 minute ( hai sa va spun care-i treaba cu cartoful; nu era in plan, clar, dar in acelasi timp faceam si o ciorbita si tocmai taiasem cartofii sa-i adaug la ciorbita. Ei, din viteza am adaugat un pumn de cartofi direct in cratita cu sos. Initial am vrut sa-i scot, apoi m-am razgandit, ca doar ce putea sa fie rau....?...si asa a ajuns cartoful in sosul de rosii pt spaghete. si n-a fost rau deloc) .

Spaghetele se scurg de apa, se portioneaza direct in farfurii, fara a se trece sub jet de apa rece. In sosul de rosii gata facut se adauga si niste patrunjel verde, apoi se toarna peste paste.

Deasupra se pune parmezan ras din belsug. Se servesc imediat, cu mare mare placere!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

03.05.2012, 10:26

alldaycooking, elena_daria...mltumesc

cocolina, aici se foloseste mult telina, in mai toate combinatiile, iar cu rosii e chiar extraordinara

adasev12 1

03.05.2012, 10:27

iri_love, jolygina, ms si pup

nadina73 1

05.05.2012, 00:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii