SPAGHETE CU SOS DE ROSII

de adasev12 in Spaghete, 29 Iul 2012 | 5263 vizualizari

 

din dragoste pt paste

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • 200 g rosii proaspete
  • 3 lg pasta de rosii
  • o ceapa
  • un ardei mai mic
  • 3-4 catei de usturoi
  • busuioc verde
  • o tija de telina
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • parmezan ra
  • ulei de masline extravirgin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SPAGHETE CU SOS DE ROSII:

punem o oala  cu apa la foc si cand clocoteste punem rosiile si le lasam la oparit 30 sec.  le scoatem intr-o sita , apoi punem sita 5 min in apa rece, intr-un vas. apoi le scurgem.

unem o alta oala cu 3 l apa  pt paste. cand clocoteste adaugam o l-ita de sare, apoi punem spaghetele uintregi, rasfirate. lasam sa fiarba

separat intr-o cratita punem 2 lg ulei de masline, apoi taiem ceapa marunt si usturoiul si le punem la calit , dar la foc f mic, sa nu se prajeasca, doar sa se inmoaie. taiem si ardeiul si il adaugam  in cratita si tija de telina intreaga ( se paote si marunti, daca va place. mai lasam un pic apoi adaugam un polonic de apa , sare  si lasam sa fiarba dou atrei minute.

rosiile le punem in blender si le maruntim sau daca va plac bucati mai mari le puteti taia  marunt cu cutitul. le adauga,m apoi in cratita, impreuna cu pasta de rosii si cateva fire de busuioc maruntite. lasam la fiert inca vreo 10 min, daca sucul scade  prea tare adaugam apa de la paste. mie imi plac pastele cu mult sos, asa ca la sfarsit am potrivit cu apa cat sa fie sos suficient.

pastele se fierb cam 11 min, depinde de tipul de paste folosit, apoi se scurg  si fara sa se adauge apa, se iau cu ajutorul unei furculite si cu un polonic, se rasucesc si se asaza pe farfurie. deasupra se pune din belsug sos de rosii iar peste sos se pune parmezan ras, dupa gust. se mai poate presara  putin patrunjel verde tcat, pt efect, dar si pt gust si aroma.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "SPAGHETE CU SOS DE ROSII" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

iry-gabriela 1

30.07.2012, 05:25

arata fff bine

lia maria 1

30.07.2012, 10:51

bune

vero79 1

14.09.2012, 06:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu smantana si ciuperci