Baietii mei sunt mari fani fructe de mare. Am gasit midii vii si nu mi-a ramas decat sa trec la treaba. O mancare delicioasa!
P.S. Au organizat concurs Masterchef, ei fiind juratii. Am primit 3 de DA! :))
Pentru inceput midiile se curata de algele care se gasesc pe ele.
Se pune intr-o oala la fiert apa cu sare pentru a fierbe spaghetele. Cand apa fierbe se adauga spaghetele care se fierb mai putin cu circa jumatate de minut fata de indicatiile de pe ambalaj, pentru a fi al dente.
Se pune uleiul de masline impreuna cu untul intr-o tigaie incapatoare.
Usturoiul de feliaza si se pune in amestecul de ulei si unt. Aveti grija sa nu se arda pentru ca va avea un gust amar.
Dupa ce usturoiul se inmoaie se adauga midiile curatate si se acopera cu un capac pentru circa 5 minute, pana se deschid.
Dupa ce s-au deschis se adauga vinul si se lasa sa se evapore alcoolul, apoi se adauga patrunjelul si smantana de gatit. Se mai fierbe circa 3 minute pentru a forma un sos.
Se adauga si spaghetele fierte si se amesteca bine pentru a se acoperi de sos.
Se aseaza in farfurie si se rade parmezan deasupra.
1
Midiile care nu se deschid sunt moarte si nu se consuma
2
Cumparati o bucata de parmezan si o radeti voi, are o aroma mai intensa.
3
Puteti presara si putin patrunjel la final.