Pe cat de simpla este reteta, pe atat de buna este!!!
Punem apa cu sarea la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam spaghetele rupte in doua sau in trei, in functie de vasul in care le vom prepara, sau in functie de preferinte.
Putem sa le punem si intregi, daca vasul in care le fierbem ne permite.
Le lasam sa fiarba pana cand isi vor dubla volumul, apoi vom scurge apa si le vom trece prin jet de apa rece.
Intr-un bol sfaramam branza cu o furculita, sau daca este mai tare o dam pe razatoare.
Adaugam zaharul, stafidele hidratate in putina apa timp de 30 de minute, coaja rasa de lamaie si doua oua.
Omogenizam bine totul.
Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam in el jumatate din spaghetele racite, apoi adaugam branza si deasupra restul spaghetelor.
Dam vasul la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.
Dupa cele 15 minute, amestecam 2 oua cu smantana si zaharul vanilat si turnam amestecul rezultat peste spaghete nivelandu-l uniform.
Dam din nou vasul la cuptor pentru 10-15 minute pana se formeaza o frumoasa crusta aurie, deasupra.
Se pot servi spaghetele cu branza atat calde cat si reci.
Pofta buna!