Daca fii-mea este intr-adevar a lu’ tac-su, atunci ar trebui sa-i placa foarte mult spaghetele. Si s-a dovedit un test bun: e numai si numai a lui tac-su. :)
Pregatim legumele, le curatam, spalam si la fierbem. Deoarece eu am avut rosii la congelator (din gradina mamei mele, o minune, nu alta!), am preferat sa fierb si rosiile pt sos o data cu legumele, pt. ca numai calite nu s-ar fi facut. Daca folositi rosii la cutie, nu cred ca mai e necesar sa le fierbeti.
Separat, punem pieptul de pui in apa rece si il punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot bine, il spalam cu apa rece si continuam sa-l fierbem, dar impreuna cu legumele.
Dupa ce au fiert si legumele, si carnea, le scoatem pe o farfurie. Rosiile le dam printr-o sita dc au prea multe seminte (cazul meu) si cu ele vom face sosul. Dintre legume, luam cat credem ca este necesar pt o portie ( dovleac, morcov, ceapa, telina, pastai) si le pasam impreuna cu o bucata de carne. In zeama in care au fiert, punem spaghetele si le dam in clocot timp de 3-5 min.
Intr-o tigaie punem cubul de unt. Dupa ce s-a topit, adaugam rosiile si amestecam continuu. Daca sosul pare prea gros, putem adauga tot din zeama in care au fiert legumele, cate un pic. Punem cimbru si un praf de sare. In acest timp, luam pastele gata facute si, spre final, le punem peste sos, dandu-le impreuna intr+un clocot.
De aici, fiecare procedeaza cum vrea. Eu am luat spaghetele si le-am taiat marunt, pe un fund. Am adaugat 2 linguri de sos si legumele pasate cu carnea, am amestecat totul si cam gata.
Pofta mare la pitici, pofta mica la mamici! :)
P.S. Eu nu am avut patrunjel verde, dar mergea de minune!