Mi-am propus sa incerc retete noi de supa cu peste . Fata de reteta originala eu am folosit bucati , capete de peste in loc de peste file si am folosit mai multa apa [ ne place supa cu mult lichid ] .Pe aici pestele este atasat direct de oase, nu se pescuieste direct filetat :))) Aceasta supa frantuzeasca de peste a fost foarte apreciata asa ca o voi mai repeta !
In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul si se alege carnea de pe oase .
Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa , ardeiul si morcovul .
Amestecati piperul , condimentele si sarea in vasul cu legume . Adugati vinul , rosiile si asteptati sa dea in clocot .
Se pun cartofii si zeama de peste . Se fierbe neacoperit pana cand cartofii sunt patrunsi.
La final se pu fructele de mare si se lasa sa fiarba la foc mic inca 5 minute .
La servit se aduga bucatile de peste , smantana cimbrisor verde si patrunjel verde .