Sos ragu a la brunetica

de brunetica in Sosuri, 20 Oct 2011 | 4518 vizualizari

 

delicios si convenabil, alte cuvinte nu gasesc

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi , 
  • 1 ceapa medie ,
  • 2 cozi de telina ,
  • 3 linguri de ulei de masline , 
  • 300 g. carne tocata vita , 
  • 1 sticla suc de rosii , 
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos ragu a la brunetica:

Dupa ce ati spalat legumele bine, asezati-le pe tocator si taiati-le foarte fin ( sau folositi robotul de bucatarie ) .

Intr-o oala incingeti uleiul de masline si adaugati legumele pentru a se cali un pic, la foc mic . Cand legumele s-au inmuiat adaugati carnea tocata, sarea, piperul si amestecati bine pentru a se incorpora toate ingredientele. Lasati la foc cateva minute, dupa care adaugati vinul rosu si lasati sa se evapore la foc mic. Cand vinul s-a evaporat adaugati sucul de rosii diluat cu un pic de apa. Amestecati sucul de rosii cu restul ingredientelor si lasati la fiert pentru 2 ore tinand flacara continu la mic, iar din cand in cand mai amestecati .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos ragu a la brunetica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

kamy 1

21.10.2011, 00:18

LUK 1

21.10.2011, 08:15

asta e sosul potrivit pentru lasagna dupa cum imi spunea un bucatar care a lucrat la un rest. cu specific italian

brunetica 1

21.10.2011, 14:29

da Luk e sosul exact pentru lasagna si paste , reteta o am de la buna mea vecina italianca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Ragu" - sos pentru paste si lasagna