Acest sos de usturoi cu rosii, este sosul nostru preferat, în special vara, cu roșii de grădină, bine coapte și îl servim cu orice fel de friptură, pește și cartofi.
Când nu am roșii, îl prepar și cu suc de roșii conservat, sau cu pastă de roșii și ardei.
Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă.
Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult ca la mujdei.
Adăugăm oțetul balsamic, pentru a mai diminua din usturime.
Decojim roșiile, le îndepărtăm cotoarele și le feliem in 4 sau 7.
Spălăm bine pătrunjelul, îl tocăm mai mărunt și îl trecem prin blender, împreună cu roșiile.
Amestecăm apoi pasta de roșii și pătrunjel cu usturoiul, obținând deliciosul sos de usturoi cu roșii.
Potrivim gustul cu sare și piper și dăm sosul la rece, într-un vas acoperit, până în momentul servirii.
Pentru că am trecut roșiile prin blender, sosul este ușor spumos, dar se pot adăuga roșiile tocate mărunt și atunci culoarea sosului va fi mai roșiatică, dar gustul este același.
Mie îmi place să servesc acest sos de usturoi cu roșii și cu pâine prăjită.
Trec felia de pâine prăjită pentru 2-3 secunde prin sos și o savurez cu mare poftă.
Să vă fie de folos!