Serviti alaturi de fileuri de cod sau impreuna cu sunca glazurata la cuptor ori spanac proaspat
1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine
2. Puneti din nou pe foc si lasati sa dea in clocot incet, amestecind pina cind sosul se ingroasa si se omogenizeaza. Lasati sa fiarba incet timp de 2-3 minute amestecind continuu.
3. Adaugati patrunjelul tocat si asezonati cu sare si piper
Variante: In loc de 150 ml lapte puteti folosi 150 ml bulion de legume sau smintina subtire. In loc de patrunjel puteti pune 1-2 verdeturi proaspete amestecate si tocate
Sfat: Daca vreti un sos mai gros, urmati reteta expusa mai sus, doar ca mariti cantitatile de unt si faina la 25 gr