Am plecat ieri de la munca initial dezamagita pentru ca stiam ca am acasa niste pulpe de pui dezosate scoase sa se dezghete si nu aveam idee ce voi face cu ele…pe drum insa (este totusi si o parte buna in faptul ca fac mai bine de o ora cu masina pana acasa) mi-a venit ideea unui sos de fructe de padure,stiam ca le am in congelator si am zis ca e momentul unui nou experiment. Spre fericirea mea a fost un experiment reusit si sosul a fost delicios,usor acrisor si s-a potrivit bine cu ce aveam sa gatesc pentru cina.
Am taiat marunt usturoiul si feliutele de carnat chorizo si le-am pus intr-o craticioara pe foc in uleiul incins,dupa ce aromele s-au eliberat am adaugat fructele de padure,pe care le-am lasat la fiert sa se inmoaie bine,apoi le-am zdrobit cu lingura de lemn ca sa se formeze sosul,am mai adaugat sos de rodii,apa de flor de portocal, curry,sos soia si lichiorul pina colada si am lasat sa fiarba pana a scazut un pic si sosul a inceput sa se lege.
Am servit acest sos impreuna cu pulpe de pui la cuptor si a fost deosebit.
Pofta mare!