Sos bordelez

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 8740 vizualizari

 

Se poate servi alaturi de medalioane de carne de vita sau cu friptura de miel/dfazan ori iepure

 

INGREDIENTE

  • 25 gr unt
  • 1 felie de sunca (bacon) fara sorici, neafumata sau afumata, tocata marunt
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 morcovi tocati marunt
  • 55 gr cipuerci tocate marunt
  • 3 linguri de faina
  • 300 ml vin rosu
  • 300 ml supa de carne de vita
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos bordelez:

1. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati sunca si lasati-o sa se prajeasca timp de 2 minute, amestecind. Adaugati ceapa, morcovul, ciupercile si caliti-le timp de aproximativ 8 minute sau pina cind se inmoaie si capata o culoare usor maronie

2. Adaugati faina, amestecind si lasati-o sa se caleasca pina cind devine putin maronie. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat bulionul si vinul, omogenizind

3. Lasati sa dea in clocot la foc mic. Adaugati condimentele. Puneti un capac si lasati sa fiarba inabusit timp de o ora, amestecind din cind in cind

4. Luati tigaia de pe foc, lasati compozitia sa se raceasca putin, apoi strecurati sosul prin sita. Inlaturati ceea ce ramine in sita. Puneti sosul inapoi in tigaia curata si incalziti-l usor inainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bordelez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tzatziki