Soricei de cartofi

de roxanamiti in Mancare copii, 5 Dec 2010 | 6657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 60 g. cascaval Emmental ras
  • 5 linguri de lapte
  • 30 g. unt
  • 1 lingura de ulei
  • piper
  • sare
  • PENTRU DECOR
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura de stafide
  • 4 ridichi
  • fire de ceapa
  • 1 bucata cascaval cu "gaurele"
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soricei de cartofi:

*se spala bine cartofii, se pun intr-o tava, se ung cu ulei si se baga la cuptor (200 grade C),timp de 25-30 minute, se pot incerca cu o furculita pentru a vedea daca sunt gata,

*lasam  cartofii la racit,

*cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul din mijlocul cartofilor(cu grija de a nu i rupe sau gauri) si-i punem intr-un bol

*miezul din bol il amestecam cu untul , laptele, jumate din cascaval, condimentam si amestecam bine,

*umplem cartofii si deasupra punem restul de cascaval , dam la cuptor timp de 5 minute

*dupa ce s-au racit un pic incepem a decora:rosia o intepam cu o jumate de scobitoare,urechiusele din felii de ridichi, ochisorii din stafide, mustatile si coditza din ceapa

* si bucatica de cascaval cu "gaurele" ( eu am uitat sa pun)

Daca ti-a placut reteta noastra "Soricei de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste Monstruleti